Pravila zaštite privatnosti

U ime kompanije F.K. Company d.o.o. (Optika Loris) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima (korisnicima) i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora da se prijave na mailing liste, uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista.

Da bismo uspješno obradili narudžbu potrebni su nam ime i prezime naručioca, adresa stanovanja, e-mail adresa i broj telefona. Uz pomoć navedenih podataka možemo isporučiti željenu robu, kao i obavještavati klijente o trenutnom statusu narudžbe.

Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo uposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje redovnih aktivnosti. Svi uposlenici Optike Loris su odgovorni za poštovanje načela zaštite privatnosti. Obavezujemo se da prikupljene podatke nećemo koristiti u druge svrhe, niti ih proslijeđivati trećim licima.

U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine, mi smo posvećeni zaštiti privatnosti naših korisnika i kupaca.

Korisnik preuzima svu odgovornost za istinitost ličnih i kontakt informacija. Kontakt informacije se koriste samo u slučajevima gde je potrebno direktno kontaktirati kupca i u svrhe slanja informativno-promotivnog materijala.

Pri plaćanju na našoj web prodavnici koristite CorvusPay – napredni sistem za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay sistem osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša prodavnica nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sistema. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane za sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje u skladu sa normom – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost osigurana je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sistema. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovnim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju nivo sigurnosti sistema zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!